Alla inlägg under mars 2011

Av Annika - 19 mars 2011 18:29

Idag blev det åter igen en grillning i det vackra vädret tack vare Storre som kom med idén... Strålande solsken gjorde inte det hela sämre   


Vi laddade med spiralkorv, kaffe, kakor och saft. Sixten packade jag ner i sparklådan och det behövdes bara två vändor efter "lillvägen" så sov han gott, trots att han nyss sovit ute ganska länge i barnvagnen också.


  


Delar av familjen Berg dök också upp och fick sig en korv

  


Imorgon vankas det visst våfflor hos Bergs... låter gott!!


Sixten har måga fler glada stunder nu och är med på ett helt annat sätt, men det där jäkla magknipet vill inte ge med sig... Tänk den natten då han slipper detta elände, så förvånade vi skulle bli om klockan helt plötsligt är 04:00 och han inte har vaknat nåt.


Just nu ligger han själv i babygymmet och verkar nöjd med det   

Av Annika - 17 mars 2011 22:20

Var på BVC kl 12:30 för tvåmånaderskontroll. Där fick jag fylla i en obligatorisk enkät om hur jag mår/har mått dom senaste 7 dagarna, sedan blev det läkarundersökning.


Dagens vikt är 5235 gram och 57 cm lång. Han gallskrek under nästan hela läkarundersökningen men allt var då okej   


Efter läkarbesöket gick vi på promenad med TJ, det blev en promenad på ca 1 tim och 15 min. Härligt väder men det blåste kallt!!


Mange kom hem och lagade mat... det blev blodpudding och bacon och sedan åkte vi till familjen Bergdahl i Holmträsk för en kopp kaffe och ett miljöombyte. Sixten skötte sig exemplariskt, men det har vi märkt att han ofta gör när han kommer till nåt ställe där det är nåt nytt att titta på och där det är lite mer rörelse.


Nu ligger han mätt och belåten och glad under mobilen i spjälsängen. Tänk att nåt så enkelt som en mobil kan roa så mycket.   


Imorgon är Sixten 2 månader gammal!!!

Av Annika - 15 mars 2011 21:35

Höll på att få vara med om nåt väldigt dramatiskt idag... när jag var ute på min dagliga promenad hör jag hundar skälla och vänder mig om... ser då två små "golvmoppar" komma springande från en gård, och ut på vägen där det kommer en buss. Jag stannade för att jag tänkte att jag kanske kan ta fast nån av dom, och som tur var så var även busschauffören uppmärksam och hann stanna. Hundägaren får se till att ha bättre koll på sina hundar!!


Igår hämtade Mange förstoringen som vi gjorde av ett svartvitt kort. Det blev superfint och hänger nu på väggen i vardagsrummet.

  


Ikväll har vi även varit till Ella som fyller 8 år. Stort GRATTIS till dig!!   

Det stora kalaset blir nästa helg och då gör vi om besöket   


Här kommer en bild på en nöjd Sixten i barnvagnen... han börjar få det där babyhullet nu. Provade ställa mig på vågen utan Sixten och sedan med Sixten. Han väger runt 5,3 kg nu

  



Av Annika - 13 mars 2011 19:41

Att söndag är en vilodag har Sixten verkligen anammat... han har sovit och sovit och varvat det med skratt   


Tog en tur på skoterleden med sparklådan och sedan sov han gott i den ute bland skoterljud och snöslungor... härligt!!


Har haft farmor och farfar på besök och farbror Fredrik med kusinerna Ella och Disa.


I morse skulle jag tvärbaka lite muffins och det blev ett misslyckat bak... Använde formar som jag hade köpt på lagerhaus, visserligen snygga men inte gjorda för muffins... en del av dom flöt ut och till råga på allt så glömde jag ställa om ugnen från snabbläget. Men smaken är det inget fel på.. så nog ska vi väl kunna äta upp dom.   

  


Igårkväll blev vi trötta på att bära och tog då in barnvagnen. Hade fina hjulskydd som vi satte på och pappa Magnus hittade på ett bra sätt att få vagnen till att "guppa" sövande. Provade köra över tröskeln mellan köket och vardagsrummet men den var inte nog guppig. Hör kommer lösningen;

  


Av Annika - 12 mars 2011 17:02

Idag har vi hunnit med ett stadsbesök. Träffade på Marie och Janne och tvillingarna som är 7,5 månader. Det är ju helt otroligt så mycket som händer med barnen på så kort tid... träffade dom senast i slutet av december och nu var dom ju jättestora...

Mange var iväg på en fototräff i Norrfjäden på eftermiddagen så jag och Sixten passade på att gå en promenad. Nu ligger han i spjälsängen och tittar på mobilen som snurrar   


Ikväll väntar bad för Sixten och melodifestivalen... men det blir väl bara att halvse för min del som vanligt. Min personliga favorit är "The Moniker" blir så glad av den låten.... men jag hoppas nästan att Eric Saade vinner. Vi får väl se hur det går   


Av Annika - 11 mars 2011 13:07

Idag har vi gjort ett besök på Dollarstore... skulle handla fler tvättlappar bl a. I övrigt så handlade jag 3 nya plastburkar, presentpapper och presentsnören...kan vara bra att ha hemma   

Köpte inget godis!!! Kan ju inte sitta och äta godis när Mange kämpar med Nutrilett.

På hemvägen svängde vi förbi hos min faster Anita...fick en kopp kaffe och Power Bars. Det är nåt jag ska testa att göra... kan ju äta det istället för godis   Sixten sov hela tiden så han vet inte ens om att han har varit där men jag har bildbevis... han har också träffat en hund för första gången utan att veta om det.

        


Det jag menar med rubriken gäller Ravioli... denna burkmat som jag älskar.  Läste på burken att maten produceras 5 år före bäst före datum!!!!!! Det innebär för min del att jag har ätit mat som gjordes december 2008!!!   

Inget fel på maten men lite skrämmande ändå...


Om receptet på "Power Bars" inte går att läsa kommer det här:

1 dl kokosflingor

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

2 dl müsli eller havregryn

2 dl russin

2 ägg, endast vitorna


Mixa och tryck ut på en plåt...grädda i  175 grader i ca 15 min

Av Annika - 10 mars 2011 12:08

Kanonväder idag igen   


Igår började vi ge Profylac...en mjölkersättning för dom med komjölksallergi... vi ska testa det för att se om magkramperna minskar. Började ge igår kväll och efter den måltiden somnade han och sov från 22:30 till 01:30, men jag tycker inte att magkramperna har minskat... nu ska vi hur som helst ge denna ersättning en chans, i alla fall tills dess att vi är på 2-månaderskontrollen. Det är en jättedyr ersättning och för att få den billigare måste den skrivas ut av en läkare. Jag hoppas att det ger resultat!! Jag måste dessutom själv äta mjölkfri mat.

   

Sixten fick sitta i babysittern och titta på då mamma gjorde frukost i köket... det gick riktigt bra, jag hann äta     

  


Efter den dagliga lunchpromenaden fick Sixten sova ute i vagnen en stund, då hann jag äta lunch och faktiskt baka chokladbollar (mjölkfria såklart). Skyndade mig allt jag bara kunde... och det gick vägen.

  

Av Annika - 9 mars 2011 18:55

Idag har jag fått sova ostört medan mormor var ute och promenerade med Sixten. Tror jag sov nästan 2 timmar. Även Sixten har sovit mycket här på eftermiddagen, men i min famn så jag har inte kunnat vila. Så fort man lägger ner han så vaknar han och gråter   

Mormor lyckades få barnvagnen på baksidan/altanen... men vi måste nog försöka skotta lite mer så att det går lite lättare... hoppas på töväder som gör det enklare att skotta.

  

Presentation


Jag heter Annika och bor i Roknäs tillsammans med min man och vår älskade son Sixten som föddes den 18 januari 2011.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards