Alla inlägg under april 2011

Av Annika - 14 april 2011 16:05

Har varit svårt att blogga nu på kvällarna då jag är ensam hemma med Sixten.


Det här har hänt:


Måndag var vi på kalas eftersom Denniz fyllde 7 år. Sixten somnade sittande hos Therese (Blev nog en punchrulle för mycket)   

  


Tisdag var vi bara hemma hela kvällen och försökte roa oss på bästa sätt.

Onsdag eftermiddag kom farmor och farfar på besök... Sixten visade sig vara på sitt bästa humör, och satt länge och väl hos farmor. I


Idag kom Therese förbi, och vi gick en promenad runt Edet... förbi Perudden. Sen på hemvägen började han gråta, och det är första gången det har hänt. Tog ett tag innan vi kunde få han till att lugna ner sig. Jag tror att han gillade att vara inbäddad i en varm åkpåse (som han har varit hela vintern)... nu blev det bara protester. Har tidigare skrivit om mina påsklämmor. Så här såg det paketet ut.

  

När vi kom tillbaka från promenaden satte vi oss ute på altanen i solen... superskönt!!! Ville knappt gå in. Han var vaken med oss där ute ett tag, fick lite mat och kunde sen somna om.


Ikväll är det sista passet för Mange, så fredag är en ledig dag. Då får vi en långhelg tillsammans      

Av Annika - 11 april 2011 15:12

Ny vecka och Mange börjar med eftermiddagsskift (14:30-01:00). Då ska jag försöka klara av kvällen själv och nog går det säkert bra, men det är ju roligare att vara två. Men då har vi mer tid tillsammans på förmiddagarna istället   


Eftersom vi var en sväng till Älvsbyn söndag eftermiddag så blev det inte att laga mat hemma... det gjorde att vi istället har ätit en lyxlunch så här på måndag. Ryggbiff med klyftpotatis och bea-sås  . Riktigt smarrigt!!


Idag är det kanonväder... + 10 grader och strålande solsken. Jag var ute och promenerade med Sixten en sväng, men så fort vi kom hem så vaknade han. Eftersom han är van att bli nerstoppad i en åkpåse så att han inte kan röra sig speciellt mycket så vaknade han nu av sina egna viftningar... Jag tycker det är svårt att veta hur mycket man kan klä på han när han ska ligga i vagnen. Har nu åter igen lagt han i vagnen och den här gången lindade jag en tunn bomullsfilt runt som jag fäste ihop med påsklämmor    Det gör att han inte ska kunna vifta med armarna... hoppas att han sover en bra stund nu, för det behöver han!!


Mormor svängde förbi med en skrammel-leksak som hon hade gjort själv... mycket fyndigt tycker jag... Tänk vad man kan göra med plastöglor till duschdraperi. På Barnens Hus hade dom bara skallror, och det är inte lika kul.

 

Här kommer lite mer bilder på Sixten... den ena sittandes i pappas knä, och den andra på filten fredagkväll... Fick lite störd kvällsrytm eftersom vi hade varit borta och hälsat på hos Petter.

    


Ikväll ska vi fara och gratta Denniz som fyller år och imorrn är Sixten 12 veckor!!

Av Annika - 9 april 2011 21:16

Jag säger som Olle i Pistvakt... en sån dag, en sån dag


Sixten har varit helt underbar, nästan inte gråtit nåt på hela dagen. På förmiddagen var vi ute och grillade korv och hamburgare, pappa och Jonas kom också förbi.


På kvällen kom Fredrik med familj och Sixten var vaken jättelänge och kunde tänka sig att bara sitta, först i mitt knä, sen i Ellas, Disas, Jessicas, Ellas igen, Disas igen, Jessicas igen... Trots alla dessa byten så var han bara glad!!


Men det kan ju också vara för att det var nåt annat att titta på... och flickorna gjorde ju sitt för att underhålla (själv är man ju inte så rolig hela tiden)


Nu har jag sövt han i spjälsängen så då får vi se hur länge han sover. Men eftersom klockan bara är strax efter 21 ska jag inte gå och lägga mig. Jag och Magnus ska titta på TV och bara slappa i soffan, och det är väl nästan första gången sedan Sixten kom till världen   


Ser fram emot fler dagar som denna...


Slutade ge minifom torsdag e.m vet inte om det är en bidragande orsak, vi får väl se hur det utvecklar sig.


Magknipen är kvar, men förhoppningsvis blir dom mindre och mindre

Av Annika - 6 april 2011 15:35

Vilken jobbig dag detta har varit. Jag måste bara få skriva av mig! En kort sammanfattning är MAGKNIP...   

Det är inte mycket man förstår när det gäller bebisars magar men en sak är säker, att efter de fyra underbara nätterna då han kunde sova själv utan att vakna av magknip så har det bara förvärrats...

Idag har det varit gnäll och gråt i princip hela dagen. Han vaknar med magknip när han har sovit och  han får ont i magen när han har ätit. Den längsta gråtperioden hittills varade ca 35 minuter... det slutade med att jag drog han i vagnen med dammsugaren på... Det är bara en ond cirkel känns det som!! Och alla säger att det ska gå över efter 3 månader. Nu är det iof några dagar kvar innan han är 3 månader (18 april, på min födelsedag) men det borde ju inte förvärras!!

Och till råga på allt så har det varit skitväder idag... så det har inte blivit någon promenad, inte ens någon vettig lunch har jag kunnat få i mig.

Nu har jag äntligen en liten lugn stund. Har dragit barnvagnen några vändor ute på altanen och nu sover han där tack och lov... Återstår bara att se hur länge.

Och när allt känns eländigt och jag är trött och irriterad så kommer ett sånt där underbart leende, och då är nästan allt som bortglömt (och tur är väl det)    


Hoppas bara att torsdagen blir bättre, men då ska jag ut och ranta litegrann. Förhoppningsvis får jag väl också hämta klädpaketet jag köpte.

Av Annika - 5 april 2011 20:52

Idag blev det en ganska lång promenad i stan med Therese. Det är ganska trevligt att promenera i stan, det händer lite mer och det finns många olika promenadslingor   


Efter promenaden följde vi med upp till Therese och där var det full aktivitet på Sixten. Måste nog försöka hitta nåt roligt "skrammel" som han kan sysselsätta sig med.


 


Pappa Magnus fick ett paket som han hade beställt innehållande en body med Luleå Hockey... ganska snygg... ska bara tvätta upp den först   

    


På kvällen kom mormor förbi och skötte en stund... Alltid skönt att få sitta ner i lugn och ro nån stund då och då.

Av Annika - 2 april 2011 14:23

Har på morgonen suttit på blocket och kollat in annonser med barnkläder. Hittade ett paket med kläder i storlek 62/68 som en tjej i Kalix skulle sälja för 200 kr!! Efter lite mailväxling kom vi fram till att jag köper paketet och får hämta det på Havsbadet den 7-8 april eftersom hon ska dit. Det är ju perfekt. Tycker att jag har gjort ett fynd.

 Vid ett stadsbesök på förmiddagen förevigade jag tuppen som pryder Byxtorget. Påsken närmar sig med stormsteg!

  

Jag har dessutom äntligen fått smaka mitt favvogodis

 

Vårat stadsbesök resulterade i ett impulsköp av TV... det är inte bra att veta att man får igen pengar på skatten   

Presentation


Jag heter Annika och bor i Roknäs tillsammans med min man och vår älskade son Sixten som föddes den 18 januari 2011.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards